10.PTO Severka

Vybíjená PTO

Dalším dílem celoroční soutěže mezi Brněnskými oddíly s názvem Zelená liga PTO byl turnaj ve vybíjené. Ve fázi příprav vše vypadalo slibně, trénovali jsme na Vánoční výpravě, na samotný turnaj se přihlásilo docela dost dětí, dokonce tak, že jsem doufal v nasazení 4 týmů. Po jednom v každé soutěžní kategorii. Bohužel různé nemoci a bolístky nám řečeno sportovní terminologií "výrazně rozšířilo marodku" a tak jsme nakonec v sobotu dorazili pouze v malém počtu.

Do samotné soutěže jsme nasadili tým starších složený z Peťky, Lucky, Martinky a Báry z Bubáků a tým rádců složený z Jiříčka, Lukina, Alči a Kukiny. Jestli se vám na složení týmů něco nezdá, máte pravdu, v obou týmech byli dva členové minimálně o kategorii mladší, zejména pak Kukina se tak nějak mezi ty bouchače nehodila. Ovšem zápasy ukázali bojovnost našich týmů. V obou kategoriích to byly napínavé bitvy, několikrát jsme měli namále, ale ze zoufalé situace jsme nakonec dokázali vytěžit vítězství v daném zápase. V kategorii rádců, létaly balony neuvěřitelnou rychlostí, naštěstí nejen k nám, ale i od nás. Smrtonosné projektily od Lukina a Jiříčka nakonec vedly k vítězství ve dvou ze třech zápasů a celkovému pátému místu z jedenácti týmů. V kategorii starších jsme vyhráli jen jeden ze tří zápasů, ale i tak to stačilo na páté místo z cca jedenácti týmů.

Nebylo by fér nezmínit se i o ostatních. Ondra, Monička a Honza společně s posilou ze 32. Severky sehráli dva zápasy, bohužel skončili na posledním devátém místě. Posledním zástupcem v soutěži byl Winky, který ve složeném týmu s Lorienem a Kamzíky vybojoval nádherné čtvrté místo.

Celkově myslím naše účast nebyla jen účastí, ale úspěšnou účastí, škoda jen té "marodky". Zatím nemám výsledky do Zelené ligy, ale tuším, že si můžeme současné čtvrté místo udržet a v posledním Setonově závodě v dubnu ještě vylepšit.

Ďoubalík



Fotografie k akci najdete ZDE




Aktualizováno 16.února 2010        Historie změn       Optimalizováno pro IE 5.0 (800x600)

10.PTO Severka Brno
při Pionýr Řečkovice, Horácké nám.12, Brno - Řečkovice
Správce stránek: Víťa