10.PTO Severka

Tučňáci jdou do Brna

V úterý 17. listopadu je státní svátek, je to významný den, výročí Sametové revoluce. A právě v tento den jsme se rozhodli, že uspořádáme výlet, kde děti poznají aspoň trošku Brno.

Když bylo 10 hodin, viděli jsme, že nám přišly na sraz jen 3 děti. Bylo nám to líto, a tak jsme nevěřícně čekali dále a pořád nikdo nešel. Mezitím jsme hráli Město, jméno, zvíře, věc, kde nás všechny porazila Markétka Glosová. Po náročném přemýšlení jsme si sbalili věci a vyrazili na vlak. Jeli jsme kousek, jen na Hlavní nádraží, ale cestovat vlakem je pro nás vzácnější. Z Hlavního nádraží jsme šli na výstavu vláčků ( www.modelovysvet.cz ), kde jsme hledali krávu Milku a Marlborku. Také jsme viděli „město v noci“. Bylo to nádherné a dokonce jsme si zajezdili s autíčkama na dálkové ovládání. :-) Zdrželi jsme se tam dlouho, bylo to super.

Když jsme se přesouvali na Českou, tak na nás přišel hlad, a proto jsme rozbalili svačiny a usadili se na lavičkách. Poté jsme se s dětmi přesunuli do Technického muzea, kde jsme viděli rostliny, sázecí stroje a další zajímavé věci. Nakonec jsme byli rádi, že se výlet uskutečnil i v tak malém počtu :-) Po prohlídce Technického muzea jsme se prošli na zastávku a čekali na šalinu :-) Přišli jsme do klubovny, kde jsme relaxovali a hráli deskovky. Vrátili jsme se o chvíli dřív, ale náramně jsme si to užili :-)

vedoucí Tučňáků



 
 
     



Aktualizováno 16.ledna 2010        Historie změn       Optimalizováno pro IE 5.0 (800x600)

10.PTO Severka Brno
při Pionýr Řečkovice, Horácké nám.12, Brno - Řečkovice
Správce stránek: Víťa