10.PTO Severka

BUBÁCI SVRATOUCH

Když jsme přijeli do Svratky, vydali jsme se na cestu na chalupu. Cestou jsme vyzvedli klíče a pan správce nás po příchodu provedl celou chalupou. Chalupa byla velice příjemná, akorát v ní byla menší zima. Zatopili jsme a hned bylo líp. Naplnili jsme si svá hladová břicha zásobami z domu a šli spinkat.

Ráno nás čekal výlet do obce pro cukr. Po snídani jsme se poctivě učili na oddílové zkoušky a následně se nechali vyzkoušet. K obědu jsme měli výtečné rizoto. Po poledním klidu vedoucí připravili azimutovou hru na procvičení azimutu, který stále některým dělá problémy. Cílem bylo podle nalezených indicií odhalit tajenku. Indicie: vařečka, kuchyň, písnička od Ozone, písnička Škrábej, přezdívka Bublina. Víte kdo to byl??????... Přece Bocman!!!

Po vyřešení venkovní hádanky jsme zjistili, že nás „vykradl zloděj“ a děti nacházely po chatě papírky s popisem zloděje. Podle nich jednoho člena skupinky oblékli tak, jak pravděpodobně vypadal zloděj.

Když jsme se navečeřeli, tak jsme po celé chatě zhasli a seděli u hřejících kamen a hráli Černé historky. Mezitím se nenápadně vytratil Kuba, který nachystal stezku odvahy. Všichni jednotlivě procházeli chodbou (po svíčkách) až došli do kůlny, kde na ně na špalku čekala svíčka s papírem, tam se měli podepsat. Nad špalkem byla nasvícená vycpaná liška, která spoustu lidí vyděsila. Všichni jsme si tento večer užili.

V neděli ráno jsme se vrhli do úklidu velké chalupy. Čistou chalupu jsem opět předali panu správci a vydali se cestou na autobus.

Všichni jsme se v pořádku vrátili domů, ale málem bez Peťky :-).

Alča a Majka



 
 
     



Aktualizováno 16.ledna 2010        Historie změn       Optimalizováno pro IE 5.0 (800x600)

10.PTO Severka Brno
při Pionýr Řečkovice, Horácké nám.12, Brno - Řečkovice
Správce stránek: Víťa