10.PTO Severka

PTOB

ORIENTAČNÍ BĚH

Hned po ránu v 7 hodin jsme se všichni sešli na konečné tramvaje v Řečkovicích. Všichni už jsme se těšili na závod a na nové zážitky. Snad jen počasí nás trochu odrazovalo. Byla mlha a zataženo. Všichni jsme si přáli, aby nepršelo, ale při cestě do Kohoutovic se spustil déšť. Když jsme vystupovali z trolejbusu, navlečení v pláštěnkách, tak to vypadalo, že pršet nepřestane. I tak jsme se ale vydali do budovy místní školy, u které se měl závod běžet. Tam už čekali pořadatelé, což byli vedoucí z oddílu 176. PTO Vlčata, kteří nám ukázali, kde si můžeme odložit batůžky a pověsit pláštěnky.

Hned jak jsme se trošku zabydleli, tak nás Jirka šel zaregistrovat a my jsme zatím s Majkou ještě rychle procvičovali mapu a ukazovali si, jak vypadá stanoviště na trati. Díky tomu, že jsme brzy přišli, tak jsme také byli jedni z prvních, co měli startovat. Proto jsme si rychle zabalili nejpotřebnější věci na trať a šli směrem ke startu. Měli jsme neuvěřitelné štěstí, protože když jsme vyšli z budovy, tak najednou déšť ustal. Na startu jsme dostali mapu, na které jsme měli vyznačenou trať. Ti nejmenší běželi po fáborkách, ti starší už pouze podle mapy a buzoly. Postupně jsme všichni vybíhali, až na startu nezůstal nikdo.

Závod byl těžký, ale všichni jsme ho zvládli a nikdo to nevzdal předčasně. Když jsme pak všichni doběhli, tak jsme se převlékli do suchého oblečení. To ale nevydrželo dlouho suché. Hned jak jsme si trochu odpočali, tak jsme šli ven a hráli si s dětmi z ostatních oddílů. Mezitím už také dobíhali ostatní závodníci a začínaly se počítat výsledky. Protože vyhlášení mělo být až v 17 hodin, tak si pro některé děti začali jezdit rodiče. Když už byli skoro všichni odjetí, tak jsme se dozvěděli, že se nástup posouvá o hodinu a půl dopředu. Těsně před nástupem jsme se převlékli do krojů a vyšli ven. Tam nás překvapila 32. PTO Severka. Popřála nám k 25. narozeninám a dala nám krásný dárek – obrovský polštář do čajovny se znakem Severky. Protože jsme ale jeli trolejbusem, tak jsme nevěděli co s polštářem udělat, abychom ho nějak nepoškodili. Naštěstí si pro Honzíka Winklera přijeli rodiče a ti nám polštář dovezli až do klubovny. Hned jak jsme polštář odnesli do auta, tak začal nástup. Na nástupu se vyhlašovaly výsledky a předávaly ceny. I když se všechny děti umístily na krásných místech, tak cenu dostali pouze Terka Glosová za 2. místo a Lukáš Hlouch za 3. místo. Po nástupu jsme si sbalili všechny věci a rozloučili se. A pak už jen hurá domů…

Jiříček

Výsledky: (kompletní výsledky zde)

D8 - Peťa Tylová 6.místo, Romča Střechová 7.místo, Monča Bartošová 13.místo
D10 - Makča Glosová 19.místo, Terka Gregorová 22.místo
D12 - Lucka Bulantová 5.místo, Peťka Bulantová 19.místo
D14 - Terka Glosová 2.místo, Ája Bulantová 5.místo
H10 - Honza Pelikán 15.místo, Honza Winkler 17.místo
H18 - Lukáš Hlouch 3.místo, Jirka Vlček 4.místo

Celkové umístění - do Zelené ligy jsme získali 2x 16 bodů (Lucka, Terka) a 2x 12 bodů (Lukin, Jirka), celkově jsme momentálně na krásném 4.místě ! To je myslím historicky nejlepší umístění Severky po podzimní soutěži - ty obvykle nejsou naše doména. Všem závodníkům patří velké poděkování a pochvala, už za to, že jich bylo celkem 13. A Jiříčkovi a dalším pomocníkům taky za zajištění celé naší reprezentace. Díky !

Hanča






Aktualizováno 23. října 2009        Historie změn       Optimalizováno pro IE 5.0 (800x600)

10.PTO Severka Brno
při Pionýr Řečkovice, Horácké nám.12, Brno - Řečkovice
Správce stránek: Víťa